Gregg Youngkin van Virginia to the rescue?

Ook bij het tweede debat slaagde niemand van de Republikeinse uitdagers van Trump de afwezige serieus uit te dagen, laat staan schade toe te brengen. Er werd niet over 6 januari gepraat. En tezelfdertijd werd Trump veroordeeld (niet aangeklaagd maar daadwerkelijk veroordeeld) voor het vals opgeven van zijn rijkdom en schulden om daarmee zo laag mogelijke rentes te hoeven te betalen. En, maar dat is niet strafbaar, om een veel slimmer en succesvoller zakenman te zijn dan hij was.

De zaken ontwikkelen zich zoals voorzien. Geen van de zeven dwergen die daar debatteerden gaat de nominatie krijgen. Maar ik blijf volhouden dat Trump straks gaat schuiven. Nu de zakenman ook nog eens een vals beeld blijkt … Ik was in Berlijn afgelopen week, waar we natuurlijk een balletje balletje project zagen. Sterker, bij terugkijken van een youtube filmpje blijkt hetzelfde team al jaren aanwezig. Er werd een domme dame vakkundig 50 euro afhandig gemaakt. Ik riep nog ‘you will lose your money’ maar ze was al verdwaasd en ik maakte me uit de voeten omdat een grote Oosteuropeaan, deel van het dieventeam, tegen me aan begin te duwen. 

Ik moest aan de Amerikaanse kiezers denken. Trump beweegt die kopjes heen en weer, je denkt dat je weet waar het balletje zit, en zelfs als dat juist is, weet de kopjesbeheerder het weer onder een ander kopje te stoppen. Hij is omringd door mensen die net doen of er inderdaad iets te winnen valt, ze zetten in en het levert op. Dat kun jij ook. Misschien wat vergezocht, maar herhaaldelijk en ongeneeslijk je laten bedotten, het lijkt erop.

In de Washington Post staat vandaag een op ed stukje dat mijn stelling bevestigd, of in elk geval dat er anderen zijn die deze richting op denken. Ze willen gouverneur Gregg Youngkin van Viriginia, die in november 2001 ondanks Trump en ondanks de Republikeinse verkrachting van de democratische waarden, het gouverneurschap wist te winnen (van een zielloze Hillary acoliet, dat wel). Het schijnt dat hij waargemaakt wordt voor een run. In elk geval wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn. 

Youngin heeft ook een staat die de Republikeinen moeten winnen, net als Brian Kemp van Georgia die op mijn lijstje stond van mogelijke dark horses. 

De strijd is nog niet gestreden, ook al proberen de media en vermeende of echte deskundigen dat het zeker en vast tussen Trump en Biden zal gaan. Als ik niet zo genezen was van geld inzetten door het zien van balletje balletje zou ik er wat op inzetten.