Wie gelooft in vredesnaam nog Bolton, Pompeo of de psycho zelve?

Geleidelijk aan komen we in de buurt van een crisis die zal laten zien wat het geërodeerde presidentschap van de psycho nog aan geloofwaardigheid heeft. Nee, ik heb het niet over de diverse pogingen van Trump om de controle van zijn uitvoerende macht door het Congres te ondermijnen, ook al gaat dat leiden tot een constitutionele crisis.

Het is de aanval die in de Perzische Golf zou zijn uitgevoerd op twee Saoedische olietankers. Als John Bolton, Mike Pompeo of de psychopaat zelf ons komt vertellen dat hij honderd procent zeker weet dat Iran erachter zit, geloven we hun dan?

Ik niet. Dat is het probleem met een pathologische leugenaar als president. Je kunt zijn woord noch dat van zijn regering vertrouwen. Ik weet natuurlijk niet waar dit allemaal toe gaat leiden – geen Amerikaan, afgezien van Bolton en Pompeo, wil een oorlog met Iran maar het zou de moordenaars in Saoedi Arabië die ook met hun klauwen zitten in Jemen, Egypte, Soedan en andere onwelriekende regimes, niet slecht uitkomen.

In de VN konden de toehoorders nog lachen toen Trump oreerde dat zijn presidentschap het meest succesvolle was in de geschiedenis. Als hij beweert dat er militair moet worden opgetreden tegen Iran dan valt er niets te lachen.