Trumps corona is slecht nieuws: voor de Democraten.

Trump heeft positief getest voor corona. Gegeven zijn leeftijd en gewicht zit hij in de hoge risico groep. Over deze oktober verrassing hadden weinig mensen nagedacht.

Voordat u de champagne opentrekt en begint te juichen, dit is heel slecht nieuws. Als Trump voor de verkiezingen zou overlijden, wordt die kwezel van een Pence president en dan zullen veel halve Republikeinen en never Trumpers alsnog Republikeins kunnen stemmen.

Zij hebben een hekel aan Democraten, inclusief Biden. Om de macht te behouden zullen ze massaal achter Pence gaan staan.

De Democraten zullen dan een hoge prijs betalen voor de verheffing van de bejaarde Biden tot kandidaat. Hij spreekt niemand echt aan. Het is gemakkelijk hem te laten vallen als je hem alleen maar als middel zag om Trump kwijt te raken.

Laten we dus hopen dat Trump niet al te ziek wordt en het in elk geval volhoudt tot aan de verkiezingen. Dat is niet omdat we meeleven en meevoelen met die arme Trump maar omdat de wereld ermee gediend is dat hij op 3 november dik en dik verliest.