Trump dreigt Obamacare te behouden

De psycho heeft zijn laatste inzet gemaakt: of jullie verrekte Republikeinen stemmen voor het slechte plan van Paul Ryan of Obamacare blijft bestaan zoals het er is.

Het is een vergiftige pijl die de psycho hier verstuurt, nou ja, een beetje. Zeker, als Trumpcare wordt afgestemd dan is dat een blamage voor Trump en vooral voor de gevaarlijkste ondermijner van de sociale verzorgingsstaat, Paul Ryan. Het zal hun status niet versterken. Het maakt het nog moeilijker om dingen gedaan te krijgen voor de psycho president. Maar goed, hij heeft verder toch geen beleid klaar liggen, dus wat maakt het uit.

De gok die hij neemt is dat Obamacare blijft bestaan zonder aanpassingen. Dat gaat ook weer problemen opleveren omdat er aanpassingen nodig zijn. Trump kan dan drie jaar lang roepen dat hij altijd al gezegd heeft dat Obamacare een ramp is. Toch is het voor de gemiddelde Amerikaan een betere oplossing. Aanpassingen kunnen worden uitgevoerd als de Democraten in 2018 het Huis terugwinnen, of op staatsniveau waar nu zelfs de meest recalcitrante Republikeinse nitwit gouverneurs zich realiseren dat Obamacare hun burgers helpt.

Hoe dat ook zij, het zou zo mooi zijn om de psycho en Ryan in het stof te zien bijten, geveld door de Tea Party zeloten die ze zelf in het zadel hebben geholpen. Aan de andere kant, misschien moeten ze het maar aannemen, de kiezers schrik aanjagen en dan de senaat de taak laten om de wet tegen te houden.