Nog maar eens: de bonus bonus

Ik had geen ING rekening meer om op te zeggen, dus ik laat het bij afkeer van de graaipartij door de baas van die tent. Dat geneuzel dat andere luitjes elders meer verdienen: flauwekul. Laat hem maar eens proberen elders aan de slag te komen. En so what: zo kunnen deze bankiers hun systeempje eindeloos in stand houden. Nou gaat de baas van, pak weg, Deutsche Bank, zeggen dat zo’n minkukel in Holland al drie miljoen verdient en hij meer moet, waarna ….

Ik heb hiervoor al jaren een slimme (vind ik) en goedkope oplossing. Waarom niet het hele bonusbedrag voor de top van een onderneming gedubbeld voor alle anderen die dat in een gelijk bedrag ieder mogen binnenharken. Dus 1,5 miljoen extra voor de baas dan ook 1,5 miljoen verdeeld onder alle werknemers, in een gelijk bedrag, zowel voor de schoonmaker als middle management. Laten we het de bonus bonus noemen.

Kost het bedrijf niet veel (een paar miljoen – schijntje in deze wereld) en levert enorm veel goodwill op. Onderstreept dat iedereen bijdraagt aan het succes van een bedrijf, niet alleen die hoogste hotemetoot.