Nieuw Mueller-proefballonnetje van de psycho.

Trump probeert het maar weer een keer. Hij rijdt zijn anti-Mueller karretje nog maar eens uit, kijkend hoever hij komt. Kan hij de speciale onderzoeker ontslaan zonder dat hij in de problemen komt (andere problemen dan zijn Russia-filie).

De tekenen zijn niet helemaal geruststellend. Republikeinen tonen zich, als altijd, personen zonder enige ruggengraat. De meesten doen er het zwijgen toe, een paar spreken zich uit en waarschuwen de psycho.

Trumps klacht houdt onder meer in dat de onderzoekers van Mueller allemaal Democraten zijn. Dat is onzin. Wel liet onderzoek van de Washington Post zien dat een flink aantal van hen geregistreerd staan als Democraat in het kiesstelsel. Dat betekent niet meer dan dat ze in Democratische voorverkiezingen mogen stemmen. Gelukkig betekent een registratie niet dat je niet onpartijdig zou kunnen zijn. In dat geval waren er geen mensen meer over die onderzoek konden doen.

Tja, het is een probleem. De meeste verstandige, onafhankelijke onderzoekers zijn geen Republikein, dat is wel duidelijk. Het ligt ook voor de hand gegeven de aard van de Republikeinse Partij. Daar wil je niet bij horen. En ervaren onderzoekers van de financiële wereld en ondernemingen zijn daar wat moeilijker te vinden. Het is hetzelfde verhaal als met de vermeende linksheid van journalisten. Als je vak is om zaken uit te zoeken en kritisch te zijn, dan zal je politiek gezien sneller op de linkervleugel uitkomen, bij een redelijk kritisch medium, dan op rechts bij de actiekrant.

Gaat hij Mueller ontslaan? Nog niet, schat ik zo, maar naarmate het onderzoek dichter in de buurt komt wordt de verleiding groter. Het lijkt erop dat Trump zichzelf heeft wijsgemaakt dat hij vooral meer zichzelf moet zijn om echt succes te boeken. Dat hij al die valse psycho aanbidders uit zijn regering moet wegwerken en dat hij dat nu ongestraft kan doen. Het is zelfbedrog maar dat is waar de narcist op leeft, dus het zal nog wel even doorgaan.