Niemand hypocrieter dan Ted Cruz

Senator Ted Cruz van Texas is een hypocriet type. En een botte eikel. En een ideoloog. What else is new?

Leuk om te zien hoe Cruz nu graag ruimhartige overheidsprogramma’s ziet voor hulp aan het door overstromingen getroffen Houston, juist ja, in Texas. Toen de orkaan Sandy New Jersey en New York enorme schade toebracht was Cruz een van de senatoren die hulpprogramma’s dwarsboomde. Klik hier voor een verhelderend verhaal.

Hij claimt nu dat daar allemaal onnodige extra uitgaven in verstopt zaten maar dat is flauwekul. Het is leuk te zien hoe zo’n man in zijn hemd staat – en hopelijk in 2018 zijn senaatszetel kwijtraakt.

Zoals zo vaak riepen Republikeinen toen dat nieuwe uitgaven moesten worden gecompenseerd met bezuinigingen elders (planned parenthood en zo). Misschien kan Trump zijn 20 miljard muur  inruilen voor hulp aan Texas.

Ook in de hypocresiecategorie: let op het gezeur over verhoging van het schuldenplafond. Onder Obama dwarsboomden de Republikeinen dat keer op keer, steeds met de dreiging van een sluiting van de overheid. Nu Trump hun president is liggen ze klaar, op hun rug met de pootjes omhoog.