Kaag demonisering: kijk naar de Telegraaf

De NRC had een interessant artikel over de demonisering van Siegrid Kaag, vrouw, progressief en randstedelijk (plus intellectueel en getrouwd met een Palestijn) en hoe dat op boeren en buitenlui werkt als een lap op een rode stier. Ze belichaamt alles wat deze mensen niet zijn, dat is waar, maar ook alles wat ze zouden willen voor hun eigen dochter. 

Het artikel was redelijk volledig maar noemde niet een van de grootste bronnen van Kaag demonisering, collega dagblad De Telegraaf. Die krant heeft misogynie tot primaire doelstelling verheven, als het Kaag niet is dan is het Halsema of Sophie Hermans. De schijnbaar populaire columnist Rob Hoogland, nog nooit betrapt op een origineel idee maar een prima onderbuikspreker, gebruikt Kaag altijd als hij even niets kan bedenken (en dat is vaak). En al zijn vrouwen altijd doelwit van de wakkere krant, ze hebben het heel speciaal gemunt op Kaag.

De krant schreef gisteren ook bla, bla over de schandelijke fakkels (boeren en buitenlui hebben geen associaties van fakkels met fascisten, schijnt het). Wouter de Winther, de als verslaggever vermomde opinieschrijver, graag gezien gast in de ouwehoerprogramma’s waar hij duiding geeft van rechtse hoek onder het mom van deskundigheid, heeft vandaag de schandelijkheid al weer achter zich gelaten. Nu beklaagt hij zich: ‘D66 gebruikt nare intimidatie als cadeau in de campagne’. Bij Wouter kun je het ook nooit goed doen.