Hoe het impeachment proces toch nog leuk werd

Dat impeachment proces zou nog leuk kunnen worden. De psychopaat in ballingschap heeft gebroken met zijn juristen, of beter gezegd, zij met hem. Het onderwerp is interessant. De juristen wilden zich concentreren op de vermeende ongrondwettelijkheid van een impeachment proces tegen een inmiddels niet meer zittende president. De meeste grondwetsspecialisten denken dat dit onzin is maar, zoals alle onzin, het is omarmd door 45 van de 50 Republikeinen in de senaat, in de hoop dat ze er zo vanaf komen.

Trump vindt dat allemaal te tam. Hij wil zijn grote verkiezingsleugen opvoeren tijdens het proces. Hij wil babbelen over de gestolen verkiezingen (laten we niet vergeten dat meer dan de helft van de Republikeinse afgevaardigden en 6 senatoren nog steeds menen dat Biden niet legitiem president is). Sterker, volgens de Washington Post zou Trump ook overwogen hebben om zijn eigen verdediging te doen. Dat zou pas echt leuk zijn. Het schijnt dat zijn staf hem ervan overtuigd heeft dat dit spelen met vuur is.

De nieuwe juristen doen hopen dat de psycho niettemin zich blijft concentreren op de verkiezingsuitslag. Ik hoop het want het zou voor onaangename momenten zorgen voor die 45 opportunisten en vooral voor Moscow Mitch die na lang voor zich uitschuiven, toch op 14 december had erkend dat Biden had gewonnen.

Ondertussen zijn de Democraten bezig met het opzetten van een mooie zaak tegen Trump. Geholpen door de overal aanwezige telefoons en het geroep op social media van de terroristen die op 6 januari door Trump en zijn trawanten naar het Capitool werden gestuurd, kunnen ze een fantastische video show maken die precies laat zien hoe het zover kon komen.

Dat is de reden dat de Republikeinen zo schichtig zijn, liefst het hele proces in de kiem smoren: als de burgers werkelijk te zien krijgen wat er gebeurde (inclusief het gebalde vuistje van Josh Hawley) dan kon dat wel een behoorlijk lastig worden bij de achterban die niet idioot is – toegegeven, dat is een klein deel maar wel de achterban die de GOP nodig heeft om iets te kunnen winnen. Alleen idioten is niet genoeg.

De psycho is een media product, iemand die bij onze publieke omroep Op1 voortdurend aan tafel zou zitten, want, weet u, show is de helft van talkshow en het volk moet toch wat vermaak hebben in deze barre tijden. Trump wil aandacht, wil het podium, denkt dat hij zelf de beste communicator ooit is. Ik zou het graag zien gebeuren in de senaat.

Tot nu toe dacht ik dat het een flauwe vertoning zou worden, voorspelbaar en saai in de herhaling van zetten door ruggegraatloze Republikeinen. Maar laat Trump vooral zijn gang gaan en het wordt nog een leuk spektakel.