Het nonsens verhaal over Nikki Haley

Niki Haley, de VN ambassadeur, noemt de suggestie dat ze een affaire met Trump gehad zou hebben, ergens in dit eerste jaar, ‘disgusting’. Ja, dat is het enige woord dat je erbij kunt bedenken. Wie kan zich dat voorstellen?

Het geeft iets weer van de problemen die Fire and Fury meebrengt. De auteur suggereerde dat er tussen de regels door ergens iets te vinden was over een affaire. Ik geloof er helemaal niets van en zijn suggestie sucks en doet vermoeden dat ook andere zaken in het boek overdreven, onderbewezen of fictie zijn.

Common sense is genoeg. Deze man is niet in staat om een serieuze affaire te hebben, lijkt me – maar, ik moet toegeven, dat is meer een gutfeeling dan dat ik er iets van kan hard maken (no pun intended). In de vissenkom die het Witte Huis is, meer lekkend dan ooit, zou een affaire, met wie dan ook, niet geheim zijn gebleven.

Ook mevrouw Haley lijkt me niet het type dat hierbij past. Ze heeft betere smaak dan de suggestie zou doen vermoeden. Ze heeft een gezin en ik heb geen reden aan te nemen dat ze haar gezinsleven op een dergelijke manier in de waagschaal zou stellen. Maar vooral heeft ze politieke ambities. Haley wordt de eerste vrouwelijke Republikeinse presidentskandidaat, of in elk geval een serieuze concurrent voor types als Cruz en Pence. Moeilijk voor te stellen dat ze op wat voor manier zo aangetrokken zou worden door de psychopaat in het Witte Huis dat ze haar hele leven in de waagschaal zou stellen.

Tot nader bewijs lijkt me dit hele verhaal complete nonsens. En ja, ‘disgusting’.