Een kinderhand is gauw gevuld

Fijn, de Russen hebben beloofd niet in binnenlandse aangelegenheden van de VS te rommelen (wat ze natuurlijk ook nooit gedaan hebben – hand op het hart) en de VS zal zich niet met binnenland van Rusland bemoeien. Als dit het soort geweldige deals is die de psycho tot stand brengt, dan staat ons nog het een en ander te wachten.

Merkel had het goed, een paar weken geleden: je kunt niet op de VS vertrouwen als partner voor de bescherming van westerse waarden en belangen. 

Het lijdt geen twijfel dat Poetin stukken slimmer is dan Trump. Zo slim dat hij de psycho als een kind zo blij naar huis laat gaan terwijl de enige supermacht in de wereld een knieval maakte voor de leider van een verarmde ex-supermacht. Er is een mooie foto waarop Trump een open hand, palm omhoog ophoudt voor Poetin, die meewarig lijkt te kijken: wat een kleine handjes.

Het enige resultaat van deze G-20 ontmoeting, afgezien van de vaststelling, opnieuw, dat je niet kunt demonstreren zonder dat anarcho types de zaak overnemen, is dat hij bevestigde dat de VS alleen staat. Of, vanuit VS standpunt gezien, dat de rest van de wereld alleen staat.