Don’t say curley hair.

In Florida is het streng verboten om in een schoolomgeving, zelfs op high schools, iets te zeggen over gay zijn. U weet wel, die gouverneur DeSantis met zijn ‘don’t say gay’ wet. Republikeinen die denken dat je als je over iets wat met seks te maken heeft praat, je jongeren maar op slechte ideeën brengt.

Toen Zander Moricz zijn commencement speech voorbereidde, de toespraak die de vertegenwoordiger van de klas die afstudeert mag houden, kreeg hij een verbod om iets te vertellen over gay zijn en hoe hij dat op zijn school had ervaren. Say gay en we draaien de elekrticiteitsknop om.

Moricz heeft er een schitterende oplossing voor gevonden, een oplossing die meteen laat zien hoe absurd die wet is, hoe absurd die Republikeinen zijn die niet willen praten over seks, sekse of wat dan ook maar hun ‘culturele waarden’ bedreigt. In zijn toespraak gebruikt hij ‘curley hair’ waar hij in een vrije samenleving gay gezegd zou hebben. Iedereen is in on the joke, maar de bovenbazen durven toch niet de microfoon uit te zetten.

Klik hier om te zien hoe dit in zijn werk ging.