Die gedenkwaardige dag, bijna een jaar geleden

Het is bijna een jaar geleden dat Hillary Clinton de verkiezingen verloor.  Inmiddels is wel duidelijk dat haar campagne een spookschip was met niemand aan het roer. Lees hier de evaluatie van haar campagne, door haarzelf, door twee capabele journalisten en pas daarin hoe Steve Bannon Donald Trump het Witte Huis in parachuteerde.

Clintons verlies leidde tot Trumps buitengewone kans om van zijn onverwachte presidentschap (ook door hemzelf) een transformation presidency te maken. Hoe het had kunnen zijn. Hoe het had kunnen zijn

En laten we een moment stilstaan bij wat ook had kunnen gebeuren, als Hillary niet had verloren. Dan hadden we nu een ander Supreme Court gehad, talloze onderzoeken in het Congres tegen de president, een complete verlamming in Washington, competente bureaucraten en een doordacht buitenlands beleid, maar een sfeer waar niemand blij van zou worden. Iedereen zou zich voorbereiden op de afstraffing die de Democraten in 2018 zouden krijgen en de herovering van het Witte Huis door de Republikeinen onder Ted Cruz in 2020. Je hoeft Trump niet plezierig te vinden om Clintons nooit gebeurde presidentschap niet te missen.