De psycho gaat gewoon verder.

Er is geen lockdown op de normale activiteiten van de psycho.

Vrijdagavond, een goed moment om aandacht te ontlopen, ontsloeg hij de inspector general die in augustus zijn werk had gedaan door de geloofwaardige klacht over Trumps ‘perfecte’ chantage gesprek serieus te nemen. Hij had geen vertrouwen meer in de man, claimde de psycho die alleen vertrouwen heeft in mensen die blind doen wat hij wil (of wat ze denken dat hij wil).

Gisteren ontsloeg of dwarsboomde hij de inspecteur die door het congres was benoemd om de miljarden die aan bedrijven worden weggegeven te controleren. Vervanging door een acoliet garandeert dat het geld verkwist wordt.

De nieuwe chef staf van het Witte Huis heeft snel ontdekt dat Trumps dagelijks televisie shows goed nieuws maken en zelfs veel kiezers het vertrouwen geven dat hij de zaken onder controle heeft. Er komt nu weer een echte perschef – nou ja, een mini-Kellyann die in februari nog verkondigde dat corona nooit, nooit in de VS zou komen – en er komen weer briefings. Of de journalisten serieuze vragen mogen/kunnen stellen blijft de vraag.

In de tussentijd neemt Trump de tijd om de verkiezingen in november vast te ondermijnen door stemmen per post onmogelijk te maken – ook deed hij het zelf toen hij in 2018 in Florida stemde op zijn Corona-klungelende acoliet DeSantis. Tijdens een Fox nieuws zendtijd voor de Republikeinen verklaarde Trump, naar waarheid, dat er zoveel maatregelen van de Democraten om kiezersparticipatie te bevorderen in de stimulus wet zaten dat geen Republikein ooit meer gekozen zou worden. Precies.

Beter nieuws: de acting secretary of the Navy die commander Crozier ontsloeg toen hij zijn zorgen over corona aan boord openbaar maakte en daarna een idiote, op Trump geïnspireerde, toespraak hield tot de bemanning die Crozier had toegejuicht bij zijn gedwongen vertrek, moet nu zelf opstappen. Let op: volgende stap in de Trump-laat-ik-mezelf-feliciteren-show is het herbenoemen van Crozier.

Ondertussen is duidelijk geworden dat Trump al in januari met twee memo’s gewaarschuwd was dat corona mogelijk honderdduizenden Amerikanen kon doden. Door Navarro, nota bene, nu Trumps uitvoerder van het economisch beleid. De psycho zelf zoekt nog steeds, of steeds weer, naar nieuwe zondebokken. Nu de World Health Organization, die ook al in januari alarm sloeg.

Er wordt gepraat over een 9/11 achtige commissie om precies uit te vogelen waarom de VS zo incompetent en klungelig heeft gereageerd op een dreiging die volgens verziende lieden al jaren eraan zat te komen. Ongetwijfeld zal ook de regering-Obama een veeg uit de pan krijgen, waarschijnlijk terecht. Maar gezien de incompetentie van de narcistische clown die nu de VS leidt, zal zo’n commissie nooit tot de bodem gaan, zeker niet als de man in november wordt herkozen of de verkiezingen zo weet te arrangeren dat hij kan blijven zitten.

En de Republikeinen? Niets van te horen. Nou ja, Moscow Mitch die stevig de vinger aan de pols houdt voor de eisen van deze tijd meent dat zijn prioriteit moet zijn een landelijke ‘right to work’ wet, de Orwelliaanse term voor antivakbondswetgeving.

We kunnen alleen maar hopen dat er geen Supreme Court rechter dood gaat voor de verkiezingen want dan gaat McConnell gewoon iemand erdoor jassen – de kiezers zouden er deze keer niets mee te maken hebben. U herinnert zich dat hij in 2016 een zetel in het SC stal door niet Obama’s voordracht te horen maar de zetel open te houden voor Gorsuch die verder getekend zou moeten zijn door deze valse benoemingsprocedure.