Davos kijkt neer op Trump maar telt zijn duiten

Als onroerend goed boer die zijn rekeningen niet betaalde, was Donald Trump nooit welkom in Davos. Reken maar dat hij ervan geniet dat al die bankiers, zakenlui en anderen die profiteren van de groeiende ongelijkheid hem nu zullen moeten aanhoren en zelfs moeten klappen voor iemand die ze stiekem nog steeds een smakeloze, domme en xenofobe parvenue vinden.

De zakenwereld is voor vrijhandel, maar vooral voor lage belastingen, weinig regels en zoveel mogelijk economische groei, never mind de gevolgen voor de samenlevingen die het aangaat. Daar zorgt Trump voor. Natuurlijk is dit de Obama groeiperiode, zoals de recessie die onvermijdelijk is de Trump recessie zal worden – maar voorlopig kan de psycho zijn narcistische dromen vervullen. De wereld kijkt naar hem op, al zal in het borrelcircuit (nou ja, zoals de FT schreef, dure Bordeaux wijnen en single malt whiskeys) besmuikt gebabbeld worden over de afwezigheid van Trumps eigen Gucci queen, Melania. Blijft liever thuis om meer te horen over Stormy Daniels.

Volgende week gaan ze allemaal weer naar huis en genieten van de vruchten van het beleid van de psycho. Op naar de volgende crisis als de overheid en de belastingbetaler de zaak weer moeten redden.