Trump en de economie

Het was amusant, op een onaangename manier, om Fredo Trump te zien tweeten over de spectaculaire economische resultaten van zijn vader. Die cijfers zijn hetzelfde of volgen de trend die Obama heeft gezet en voor iemand die meer hersens heeft dan Fredo zouden ze de overweging geven om misschien beleid in het verleden lof toe te zwaaien.

Zijn dumbo tweets doen echter twee dingen (afgezien van het nodeloos en nutteloos betrokken raken van de nepotisme ontvangers in publiek debat). Ten eerste laten ze zien dat een stimulans van de economie zoals de partij van de rijken voorstelt, helemaal niet nodig is. Het gaat prima, dank u wel. Verhoging van de tekorten, vast GOP recept, helpt niet de economie te verbeteren – integendeel, dit zijn de lui die altijd roepen dat je het dak moet repareren als de zon schijnt. Nu roepen ze regen af.

Ten tweede maken ze Trump de gevangene van de economie. Zodra de trends keren – ik ben nogal bearish over de huidige ontwikkeling maar ik heb een slechte reputatie voor voorspellen – dan zullen ze meteen bij hem neergelegd worden. Een mooie beurscrash bijvoorbeeld. Ik weet zeker dat Trump alles wat er gebeurt aan anderen zal toeschrijven (geen belastingverlaging voor de rijken –> beurscrash, schuld van de swamp) maar ik vermoed dat de kiezer geleidelijk aan tot beter inzicht komt.