Zo zijn onze manieren: Epstein laat zien hoe je jezelf kunt vrijkopen.

Ik ben bang dat het veelzeggend is over de kwaliteit van de politieke leiding van de VS dat zowel Bill Clinton als Donald Trump zich door seks roofdier Epstein lieten fêteren. Hoe meer er naar buiten komt, hoe meer we horen dat Epsteins gedrag bekend was en zoal niet geaccepteerd dan toch decennia kon voortwoekeren. 

Epstein kocht zich vrij en ging vervolgens nog meer dan tien jaar verder met precies hetzelfde gedrag waarvoor hij eerder was opgepakt. Dat minister Acosta, die als ambitieus jong openbare aanklager in Florida Epstein er gemakkelijk vanaf liet komen, nu is afgetreden was onvermijdelijk. Het zou mooi zijn als niet enkel Acosta, een klein pionnetje in de machtsstructuur van Palm Springs, het slachtoffer werd maar ook de rijke en machtige beschermheren van Epstein.

Nog mooier zou het zijn als de psychopaat zelve nu eens last zou gaan krijgen van zijn contacten en de zestien officiële aanklachten wegens seksueel wangedrag serieus genomen zouden worden. Het nieuwe boek over de manier waarop de Republikeinen zich vrijwel zonder uitzondering  de gevangene hebben gemaakt van deze proleet laat zien dat daarop geen kans is. 

Al die never Trumpers, al die critici na het pussy grabbing verhaal, ze zijn allemaal keurig in de pas gaan lopen met de man die dagelijks het ambt van president besmeurt. Te veel van wat ooit onacceptabel was is nu dagelijks voer en we kijken er nauwelijks meer van op. Inderdaad, zo gaat democratie ten onder, via verwaarlozing.