Vijf overlevers bij de Democraten.

De cijfers zijn binnen en bevestigen mijn gevoel: vijf Democraten halen al het geld op. Biden en Sanders, nog steeds, Warren en Harris, en, de winnaar van dit kwartaal, Pete Buttigieg.

Ik sloot gisteren een weddenschap (for what it’s worth) met mijn zoon – we werken samen aan een boek over het presidentschap dat in januari uitkomt. Hij gaat nog steeds voor Harris als kandidaat, ik sluit niet uit dat Buttigieg de harten verwarmt. Ik moet ook vaststellen dat Elizabeth Warren tot nu toe de best georganiseerde campagne heeft gevoerd. O’Rourke is aan het imploderen, de rest krijgt geen momentum.

Even afgezien van de kansen tegen Trump (ik denk dat Biden geen kans heeft) zou het mooi zijn als de Democraten in een klap doorschakelen naar een veel jongere generatie. Ook altijd goed om het adagium in de gaten te houden: ‘The Republicans fall in line, the Democrats fall in love’.

Boy, zijn die Republikeinen aan het vallen. Niemand meer dan de slijmbal die meer nog dan Trump de allerslechtste kanten van Amerika belichaamt (omdat hij beter weet): Lyndsey Graham, de immorele senator van South Carolina.