Vaccinatie verwarring

Gisteren werd ik gebeld door mijn huisarts. Er waren open plekken, of ik niet gevaccineerd wilde worden? Fijn dat ze de moeite deden, maar ik was tien dagen eerder al gevaccineerd, via het ziekenhuis. Centrale registratie is blijkbaar geen optie. Het was in elk geval niet doorgegeven in mijn patiënt registratie.

Mijn vrouw heeft vorige week gewoon de aangeboden Astra-Zeneca genomen.

Een bekende vertelde dat hij gevaccineerd was. Hij heeft twee kinderen met taai slijmvlies, kwetsbaar voor infecties. Prima, maar het bizarre was dat zijn twee kinderen niet gevaccineerd waren.

Ik heb geen oordeel over de persconferenties die meer verwarring en ongenoegen scheppen dan dat ze iets oplossen. Wel dat de icoontjes voor handen wassen etc. die na dik een jaar ineens opdoken terecht en vilein gefileerd werden door de ironisch commentator van Dit is de dag.

Ik kijk ook niet naar de amusementsprogramma’s die de publieke omroep verkoopt als discussie, en, eerlijk gezegd, ook niet naar Nieuwsuur. Wat ik hoor is radio – veel te veel gelul. En ik lees, voor zover ik lees want ik heb de onbedwingbare neiging om alles over corona over te slaan. Dan ben je een stuk sneller door de krant dat wel. En ik begrijp ook zonder veel meer toelichting dat zes doden aan trombose getalsmatig minder zijn dan honderd doden aan corona.

To the point: het zou goed zijn als de clichés van ons Nederlandse zelfbeeld eens scherp aangehouden worden tegen het gestuntel en geklungel in de coronacrisis. Nuchter, intelligent. Het zijn termen waar je ook zonder ironisch commentaar bij schampert. Laat ik het Rutte nageven, hij is Nederlandser dan Nederlands, namelijk zo glad als een aal.

Niet gerelateerd klein vuil: een besmeurde D66’er. Hij verdwijnt snel. De Telegraaf heeft er veel plezier aan. Vergelijkingen met het Van Drimmelen schandaal zijn nogal absurd. Dat was een vergoelijking van fout gedrag binnenshuis over een groot aantal jaren. Hier kwam nieuwe informatie van buiten naar boven. Slecht gescreend? Ach dat is niet des D66’s. Haga zou nooit door de VVD selectie heen gekomen mogen zijn, de halve FvD fractie is fout, Groen Links zit met een omstreden kamerlid. Omtzigt zit thuis.

Ps. Ik zie dat er op 31 maart een melding was gekomen bij een vertrouwenspersoon van D66. Daar is niets mee gedaan. Daarmee is de partij wel degelijk verantwoordelijk voor de ontstane situatie en schuldig aan gebrekkig omgaan met verkregen informatie.

En overigens ben ik van mening dat de Eerste Kamer afgeschaft moet worden.