Trumps Russische vriend laat een cadeautje achter

Er waren geen tekenen dat de Russen zich bemoeiden met de Amerikaanse verkiezingen – niet zichtbaar althans. De fraude vond, volgens de psychopaat in het Witte Huis, geheel binnenlands plaats – hoewel vanuit het graf Chavez de computers bestuurde. Bij samenzweringsidioten is alles mogelijk.

Maar terwijl Trump zich opwond over zijn nu officiële status als ‘loser’ brak zijn goede vriend Poetin in in zowat alle relevante overheidsdiensten van Amerika. Amerika’s slechtste president aller tijden laat zijn land niet alleen armer, verdeelder en zieker achter dan toen hij begon maar ook oneindig veel kwetsbaarder.

Over Poetin gesproken: Trumps vriend feliciteerde Joe Biden nog voordat Moscow Mitch McConnell het deed. En nog steeds, dieper en dieper omdat het zo lang duurde voordat Republikeinen Trumps verlies erkenden (en sommigen dat nooit zullen doen), hebben gekozen Republikeinse afgevaardigen, Huis en Senaat, niet het licht gezien.

Zoals een mooie editorial van de New York Times, de failing New York Times volgens de loser, vandaag opmerkte, het is niet minder dan een regelrechte blamage, een schande en diep schadelijk voor de democratie dat gekozen officials in Amerika zo partijdig zijn dat ze zich niet van hun eigen leugens kunnen losmaken.