Trump was slecht en blijft slecht, daar verandert Mueller niets aan.

Ik kreeg commentaar op mijn stukje van eerder deze week. Te opgewonden, te waarschuwend, met de vinger zwaaiend, laatste waarschuwing, hoorde ik. Begreep ik niet helemaal.

Ik was en ben nog steeds onthutst over de manier waarop de Trump critici zich opzij hebben laten zetten door die bluffer.

Wat mij betreft was de boodschap na Mueller duidelijk: als je Trump een slechte president vond voor Mueller wat is er dan veranderd? Waarom vragen journalisten zich ineens af of ze niet te geconcentreerd waren op Mueller en te hard tegen Trump? Ze waren dat geen van beide. 

Alleen Fox News en Trump zelf waren geobsedeerd met Mueller. En ja, er waren te veel luie Democraten die hoopten dat Mueller Trump zou wegwerken. Ik noem hen lui omdat ze zelf het werk moeten doen om een slechte president te laten struikelen. 

Over de zelfbeschuldigingen, het gezeur over wat nu, over Democraten zonder agenda: allemaal flauwekul en ik kon zien dat er door deze en gene deskundige behoorlijk werd nagepraat wat er in de Amerikaanse media werd geponeerd. 

Mijn gezond verstand zegt me dat Trump slecht is, slecht was en slecht zal blijven. En dat hij zo slecht is dat hij zijn Mueller ‘vindication’ in een probleem zal weten om te zetten.