Trump on the spot? Het zal tijd worden.

Gaan El Paso en Dayton iets veranderen? Je moet sceptisch zijn gegeven de recente Amerikaanse geschiedenis. Moscow Mitch zal niet toestaan dat er over wapens gepraat wordt, de Texaans gouverneur, een verheerlijker van wapens, doet net of het geen probleem is. De psycho speelt golf en doet alsof hij bidt.

Waar ik wel mogelijk verandering zie, in een groter plaatje, is in de perceptie van Donald Trump. Steeds vraag je je af wanneer gewone kiezers in het midden, niet de evangelische opportunisten of de werkelijke white supremacists, genoeg krijgen van een president die verdeelt, die racisme en xenofobie gebruikt voor politiek gewin. Wanneer ze zich genoeg gaan schamen voor de man die Amerika leidt. 

De Democraten deden het goed in de naweeën van El Paso en Dayton. Tijdens de recente debatten werd gelukkig minder over Trump en zijn terreur-regime gepraat dan over serieuze beleidsvoorstellen, maar gisteren lieten ze er geen gras over groeien. Van O’Rourke tot Sanders hielden ze de retoriek, de stijl en de persoon van de psycho verantwoordelijk voor de sfeer van haat waarin met name terrorisme als in El Paso kon plaatsvinden. Stuk voor stuk klonken ze meer presidentieel dan de racist in het Witte Huis.

Stel u voor dat het een aanslag was geweest door een moslim. Genoeg gezegd. 

The New York Times had een uitstekende editorial, gelukkig zijn er nog kranten met een mening.