To veto or not to veto

Dit kan leuk worden. Het Congres wil hardere sancties tegen Rusland vanwege de bemoeienis met de verkiezingen.

Volgens de psycho was daarvan geen sprake, is Poetin een prima vent met wie je rustig een uurtje kunt babbelen.

Gaat Trumps eerste veto deze sancties stoppen? En, nog leuker, gaat het Congres dan dat veto overrulen? Laten we zeggen, als eerbetoon aan John McCain, een van de mensen die door de vuilspuiter is beledigd?

Mijn gok is dat hij zal luisteren naar zijn nieuwe mediabaas, die, zo valt te voorzien, snel door zijn geloofwaardigheid heen zal zijn, en niet zijn veto zal gebruiken. Leg dat maar eens uit aan je maatje in Moskou.

Ook interessant: zonder dat daar enige aanleiding toe is, heeft Trump vast discussie veroorzaakt over de mogelijkheid om iedereen die ook maar iets gedaan heeft dat niet deugt een presidentieel pardon te geven, inclusief hemzelf. Of het kan of niet is niet duidelijk, maar politiek gezien zou het zelfmoord zijn.

Vanwaar het aanjagen van die discussie? Het publiek vast laten wennen. Zijn vaste achterban voorbereiden op nieuwe daden van machtswellust en disrespect voor de rechtstaat, zodat ze straks zullen zeggen: allemaal deel van  het plan om Trump dwars te zitten. Het is maar dat u het weet.