Tja, die Plasterk. Kaboom!!

Die gaat dus niet minister president worden, waarmee de haatzaaier zijn tweede zeperd heeft gehaald bij het voordragen van mensen uit zijn kring. 

Het was natuurlijk ook al te absurd dat de regeringskrant, ook bekend als de Telegraaf, een persbericht van Plasterk als ingezonden brief behandelde. Ridicuul. Op alle niveaus. Op kleuterniveau dat twee belangrijke politici met elkaar communiceren via een krant. Dat de een een publieke verontschuldiging eist van de ander. Lekker samenwerken zo. Plasterks ware karakter bleek al in zijn vileine ‘onthulling’ over het gebruik van de dienstauto. 

Ridicuul dat een krant zich zo laat gebruiken. Zo meewerkt om het door de krant gewenst en gepromote kabinet mogelijk te maken. Het past wel in een traditie bij de haatzaaier. Zijn tweets zijn altijd behandeld alsof ze nieuws waren terwijl het gewoon persberichten waren die geen zichzelf respecterend nieuwsmedium zonder wederhoor en herschrijving zo zou moeten plaatsen.  Ik zeg ‘moeten’ want niet alleen de foute krant, ook de NRC en VK lieten zich verleiden tot het accepteren van die manier van communiceren en dus het nieuws sturen.

De hoofdredacteur van de Telegraaf zei dat hij zo’n kans niet kon laten lopen. Ze kregen Plasterk zelfs aan de telefoon, wat de rest van de redactie niet was gelukt. Maar in plaats van het verhaal om te zetten in een echt interview, maakte de hoofdredacteur er liever een voorpagina verhaal van met een plaatje van de ingezonden brief. Hij had een interview moeten eisen.

We hebben ons door Wilders die wereld in laten zuigen. Plasterk had beter een persconferentie kunnen beleggen om te melden dat hij zijn lullige opmerkingen tegen de zwabberende NSC leider in de ijskast had gezet. 

Om Plasterk af te ronden: het verhaal van zijn miljoenen avonturen spreekt voor zich. Het maakt het denk ik onmogelijk voor deze man om minister president te worden. 

Zou hij het gekund hebben? Een matig succesvol minister, een mislukte poging om leider van de PvdA te worden, jaren columns in de foute krant. Enige faam als ijdeltuit, een kabinetsinformatie die rommelig, tijdrovend en uiteindelijk overbodig was. U mag het uitmaken. 

De foute krant gaat ondertussen in de overdrive over de demonstraties tegen Israelisch geweld. De columnisten ratelen onbezorgd over extreem links dat erger zou zijn dan extreem rechts (mogen we van onze parlementsbaas, specialist in het kwalificeren van links als extreem links, niet meer gebruiken). Dat hoofddoekjes bewijzen dat Nederland geïslamiseerd is, of vrouwen onderdrukt, segregatie toestaat, of nog zo meer onzin. Wouter de schnabbelaar draait overuren in het prijzen van deze onzalige coalitie.

Des te onzinniger is de klacht van de haatzaaier en zijn kornuiten dat de media in Nederland door links worden gedomineerd. De Telegraaf is zijn spreekbuis, inclusief de omroep die de krant in het leven heeft geroepen. Wat is precies het probleem met de publieke omroep?

Ondertussen rommelt het in de VVD. Niet verrassend. Er zijn uiteindelijk ook nog echte liberalen, in de VVD context, keurige conservatieven die een kleine overheid willen. En de partij zit nu met een totaal mislukte leider, mevrouw Yesilgöz, die fout op fout heeft gestapeld. Benieuwd wanneer zij wordt afgevoerd. Het is natuurlijk wel ironisch dat een kabinet met de partij van de haatzaaier als grootste participant werd en wordt mogelijk gemaakt door een Turks-Nederlands politica. Niets persoonlijks, zal de haatzaaier wel zeggen.