Tijd om Halsema te steunen.

Het is tijd om voor je meningen uit te komen. Iedereen is tegen racisme, ook als ze daar voor vorige week nog nooit over nagedacht hadden. Iedereen behalve Leon de Winter  is tegen Trump, daar hoefde je überhaupt niet over na te denken.

Ik wil mijn steun uitspreken voor Femke Halsema. Ze is niet zonder fouten en had gewoon op het podium moeten gaan staan (beter was het geweest als ze ook een mondkapje had gedragen) en had moeten zeggen: jongens, fijn dat jullie met zovelen zijn maar het is te veel. In plaats daarvan appte ze met die minister van Justitie die haar daarna in mijn ogen niet fair behandelde.

Wat vooral stoort, dat doet het altijd, is de campagne van de Telegraaf tegen Halsema. Die dateert niet van vandaag of gisteren, en al van voor ze burgemeester werd. Hij heeft steeds onwelriekender kantjes gekregen. Als suffe columnisten niets weten om over te schrijven dan is er altijd Halsema nog. De Telegraaf is geen nieuwsorgaan maar een campagne krant, nooit te beroerd om de lelijkste sentimenten op te roepen en te versterken.

Ga vooral door, Halsema. De baan van burgemeester van Amsterdam is een ondankbare. Eberhard van der Laan, voor zover ik weet een ramp om mee te werken, wist zich geliefd te maken bij de bevolking. Persoonlijk was ik meer gecharmeerd van Job Cohen, net als Halsema zou die een goede premier geweest zijn.

Dit is geen forum om oproepen te doen, maar ik hoop dat meer Amsterdammers laten blijken dat Halsema onze burgemeester is, dat we haar steunen en dat we haar niet kapot laten maken door de windvanen aan de Basisweg.