So far, so good

Het kan nog billenknijpen worden, maar so far, so good. De Republikeinen gaan het Huis winnen, zoveel lijkt wel zeker, maar de meerderheid zal kleiner zijn dan McCarthy had gewenst. Zijn extremistische vleugel zal hem last bezorgen, al is het mogelijk dat wapenslingeraar Boebert uit Colorado haar zetel verliest.

In de Senaat hangt, denk ik, nu alles op Nevada. Althans, voor een directe meerderheid voor de Democraten. Wisconsin is close maar niet close genoeg. Ik denk dat Kelly in Arizona wel gaat winnen maar met het tellen daar weet je het nooit. Met Arizona en Nevada erbij, hebben de Democraten al vijftig zetels en doet Georgia er niet meer toe.

Daar lijkt het opnieuw op een run off uit te draaien. Als Nevada verloren gaat dan wordt dat beslissend en net als in 2020 zal een Trump idioot, Walker, het moeten opnemen tegen een zittend senator. Het zal allemaal afhangen van de opkomst van de Democraten. Stacey Abrams, die geheel voorspelbaar de gouverneursverkiezingen verloor (ze had nooit mee moeten doen), zal flink aan de bak moeten.

De Trump idioten hebben ervoor gezorgd dat die senaatsmeerderheid voor de Republikeinen nog niet zeker is. In New Hampshire en Pennsylvania bleek Trumps kandidaat niet te kunnen winnen. In Ohio heeft J.D. Vance gewonnen, wel door Trump gesteund. Maar ik durf wel te voorspellen dat senator Vance als een haas afstand gaat nemen van de psycho.

De uitslag in Florida was verwacht, meer voor DeSantis dan hij had durven hopen. Laten we zeggen dat in de slag tussen twee Florida politici, DeSantis en de psycho, de gouverneur nu de upper hand heeft. Sterker, ik denk dat Trump uitgespeeld is. Ik kom er nog op terug.

Een redelijk resultaat voor Biden maar hij zal weinig tot niets gedaan krijgen in zijn tweede helft. Met pensioen, svp. Het is tijd voor de bejaarden om het veld te ruimen.