Schei uit met dat gezeur over enkel blanke kandidaten. Zwarte kiezers willen het zelf.

Ja, het debat woensdag heeft vijf blanke kandidaten en geen Hispanics. Ik zie niet wat het probleem is. Zwarte kiezers hebben laten weten dat ze liever Joe Biden hebben dan Kamala Harris of Cory Brooker. Deval Patrick staat niet op de radar. Juan Castro, de enige Hispanic, kreeg weinig steun.

Met andere woorden, het zijn zwarte kiezers die ervoor zorgen dat de kleur van de kandidaten zo blank is. Toegegeven, in Iowa en New Hampshire wonen nauwelijks zwarte kiezers maar als we dat gegeven meenemen in de bredere opiniepeilingen over wie de zwarte kiezers als kandidaat willen, dan komt er maar één antwoord: Biden.

Sanders, Warren, Buttigieg en Klobuchar hebben inderdaad geen bereik in de zwarte gemeenschap. Daarvoor zijn allerlei redenen, inclusief het sociaal conservatisme van zwarten die niet dol zijn op homohuwelijken.

Maar als u de komende dagen allerlei gelamenteer hoort over het ontbreken van zwarte kandidaten, onthoudt dan vooral dat het de opiniegepeilde kiezers waren die de andere kandidaten de das omdeden. En schei uit met dat gezeur over een blanke groep.