Ook over zijn gezondheid loog de psycho

Het is een teken van de diepte waarin onze opinie over de psycho als president is gezonken dat het nauwelijks meer verbaasd dat de brief die zijn arts over zijn gezondheid schreef en die hij in de campagne gebruikte, door Trump zelf was gedicteerd.

Iedereen vermoedde dat en de arts maakte, laten we zeggen, nou niet direct een betrouwbare indruk, maar hij kwam er mee weg. Nu geeft de arts toe dat het allemaal fake was. Niet fake news maar bedrog.

Het zou mij niet verbazen als het gezondheidsrapport dat Trump een half jaar geleden kreeg van zijn Witte Huis arts die hij later voordroeg voor een ministerspost, ook van a tot z gelogen is. Er waren toentertijd al opmerkingen van artsen dat sommige gegevens van Trump wezen op hartproblemen, maar niemand kon er verder veel aan doen. Hij kwam er mee weg.

En zo gaat het in Trumpistan. Onze normen voor wat acceptabel is zijn zo ver gezakt, dat we letterlijk nergens meer van opkijken. Nee, dit soort leugens zijn geen reden voor impeachment. Ze laten enkel zien dat we geen enkele uiting, geen enkele, van deze man serieus moeten nemen.