Nee, het is geen recht van een president om je leugens uitgezonden te krijgen.

Willem Post en een mij onbekende vermeende deskundige toeteren bij WNL, de Telegraaf omroep, dat het censuur is dat de Amerikaanse stations de leugens van Trump niet willen uitzenden. Want vindt de Clingendael expert, ook als hij leugens vertelt is het nieuws.

Zelden zo’n onzin gehoord. Niet als die leugens duidelijk zijn en onderdeel van een strategie om een burgeroorlog te ontketenen.

Het is geen recht van de president, van welke president dan ook, om live uitgezonden te worden. En waarom moeten de media een man die zonder enige basis het democratische proces in zijn land frustreert en besmeurt (wat zijn leugens, vroeg de andere expert. Tja. Als je de feiten verdraait, bijvoorbeeld), waarom moeten de media dat uitzenden?

Er zijn al heel wat vermeende deskundigen komen opdraven de afgelopen dagen. Deze twee kunnen we afserveren. Erger dan dat, schande. Dat WNL dit soort lui een podium geeft en dat de presentatrice die wel redelijke praat uitsloeg werd weggeblazen. Tja, journalistiek sneeuwt wel eens onder bij wakker Nederland.