Nee, dat was geen concessie op wapengebied

Het was een openbaring om de NA te horen beschrijven als een terroristische organisatie. De scholieren uit Florida deden het en worden nu door de Trumpistan-cheerleaders beschuldigd dat ze gestuurd worden door allerlei linkse bewegingen. Hieruit spreekt een cynische minachting voor de scholieren maar zo kennen we onze Trumpistani weer.

De psycho president is nog cynischer. Na talloze tweets die zijn desinteresse in alles wat niet met hemzelf te maken heeft, kondigde hij aan de verlenging van zo’n AF 15 te gaan verbieden. Never mind dat hij dat ook al aankondigde na Las Vegas maar niets deed, en dat de moord- en wapenlobby van de NRA hier ook voor is, met kenmerkend cynisme om hier iets toe te geven waar ze niets om geven, ter voorkoming van grotere schade.

Laat u niet misleiden door deze zogenaamde concessie van Trump. Al zijn anti-guns opinies van tien jaar geleden ten spijt, doet hij nu precies wat de NRA wil dat hij doet.

Onze enige hoop is dat de scholieren de energie en de drive houden om door te zetten, om die grote demonstratie in Washington werkelijk fenomenaal te maken. Ik denk dat de Democraten er goed aan doen om met hen mee te bewegen zonder al te zichtbaar de regie over te nemen.

Maar eerlijk gezegd verwacht ik er nog steeds weinig van. Dat komt omdat ik ook cynisch ben. Het Congres zit in de zak van de terroristen van de NRA, dat hebben de scholieren goed gezien. Totdat duidelijk wordt dat in november de steun van de NRA een kandidaat juist stemmen gaat kosten, zal dat niet veranderen.