McConnell in zijn hemd

Senator Mitch McConnell, uniek in zijn negativisme, obstructionisme en gebrek aan visie, had aangekondigd dat de Senaat deze week zou stemmen over Trumpcare. Niet dus. Er zijn genoeg Republikeinen die McConnell niet volgden en geen zin hebben zich aan de wispelturige psycho op te hangen – of bang zijn volgend jaar te verliezen.

Geen Trumpcare dus. Maar de ontmanteling van Obamacare gaat gewoon door. Het is belangrijk te onthouden dat het Republikeinse Congres (McConnells evenknie in het Huis is de grootste fluim aller tijden, Paul Ryan, die dankzij Trump zijn reputatie te grabbel heeft gegooid) de problemen met Obamacare had kunnen repareren. In plaatst daarvan waren ze uit op het verlagen van belastingen voor de superrijken.

Eigen schuld zou je zeggen. Ik weet ondertussen niet zeker of we niet beter af zouden zijn met Trumpcare zodat mensen daadwerkelijk konden uitvinden wat het betekent om afhankelijk te zijn van Republikeinen.

Op de lange termijn word ik optimistischer over een brede, algemene ziektekostenverzekering. Maar daarvoor moet eerst de Republikeinse Partij zoals hij nu werkt, worden vernietigd.