Keillor, NBC – het is vervelend maar de onthullingen moeten doorgaan

Weer een paar criminele smeerlappen gevallen. Houdt het nooit op? Moet het niet ophouden? Gaat #metoo niet te lang door?

Er zijn grenzen, zeker, maar de val van NBC’s Laurer laat zien dat er nog vele mannen zullen volgen en moeten volgen. Opnieuw blijkt een management dat alleen maar kijkt naar de advertentie inkomsten zijn ogen en oren te sluiten voor gedrag dat allang bekend was.

Want nog los van het misbruik verhaal is het tolereerverhaal belangrijk. Capitol Hill gaat (zeggen ze, maar je kunt die lui niet vertrouwen, ze hebben het te druk met het beroven van de gewone burgers) kijken wat er allemaal mis is. Dat er heel veel mis is, kan geen verrassing zijn. En ja, het wordt vervelend, maar de onthullingen en zelfkastijding moeten doorgaan.

Ondertussen zit de pussygrabber-in-chief hoog en droog in het Witte Huis, beschermd en ondersteund door gewetenloze Republikeinen die hem gebruiken om hun agenda erdoor te duwen. Het is een vorm van ethisch ogen en oren sluiten die vergelijkbaar is met wat er in Hollywood en bij de media gebeurde. Ik heb niet de illusie dat deze politici zullen worden gestraft voor hun tolerantie van wangedrag – ze vertonen zelf te veel wangedrag. Maar de onthullingen moeten doorgaan.