Kandidaten who?

Afgevaardigde Tulsi Habbard van Hawaii (Tulsi who? zult u vragen) en voormalig minister en burgemeester van San Antionio Julián Castro hebben zich aangemeld voor de strijd om de Democratische nominatie. 

U kunt hen gevoegelijk negeren. Hoewel Castro eens de belofte van de Democraten was – en in 2016 interessant geweest zou zijn – is hij inmiddels uit het zicht verdwenen. Habbard is een Sanders adept die verder weinig te betekenen heeft.

Voeg hen maar toe aan de tientallen ambitieuze Democraten die de komende maanden ons zullen vervelen en de angst op zullen roepen dat een totaal ongefocuste partij in 2020 opnieuw het loodje legt tegen de Republikeinen, de partij die weet hoe je macht veroverd en misbruikt.

Beide kandidaten hebben ook andere motieven om zich in de strijd te werpen. Castro is zeker een kandidaat voor het vice presidentschap, al is hij het afgelopen jaar als Texaan weggespeeld door Beto O’Rourke. Habbard zou programmatisch iets kunnen betekenen, maar ik zie haar nog niet een twee drie op een nationaal ticket staan.

Niet te veel aandacht aan besteden, dus.