Kamala Harris krijgt een hoofdrol in de hoorzittingen over nieuwe rechter

Wat ik nog had nagelaten uit te schrijven, is dat Kamala Harris lid is van het Judiciary Committee van de senaat die een eventuele voordracht van Trump tijdens de hoorzittingen zal ondervragen. Harris blonk uit in die rol toen Kavenaugh werd ondervraagd.

Het levert een probleem op voor Moscow Mitch: als hij hoorzittingen organiseert voor de verkiezingen biedt hij een geweldig platform aan Harris. Het zou ook duidelijk maken dat vrouwenrechten, zoals het recht om te beschikken over je eigen lichaam, bedreigd worden.

Als ik erop zou moeten gokken zou ik zeggen dat we voor de verkiezingen geen hoorzittingen krijgen. Trump zal wel iemand voordragen, over haar zal gedebatteerd worden maar, vermoed ik, niet in de commissie zelf. Te veel risico.

In elk geval zal Harris in het debat met de evangelische kwezel Mike Pence haar punten kunnen maken. Zelden zal er een grotere tegenstelling te zien zijn geweest. Ik verheug me er nu al op – meer dan op het bejaardendebat.