Kaag haat? Kijk naar de Telegraaf.

Iedereen is blijkbaar geschokt dat een haatcampagne kan leiden tot bedreigingen en dat kinderen van politici zorg hebben als hun moeder door fakkel dragende terreurboerenjongens wordt lastiggevallen.

Het is geen raadsel waar die haat vandaan komt. Het is de haatkrant van Nederland, de Telegraaf, die er danig aan heeft bijgedragen. De olijke columnist Rob Hoogland in zijn vermomming als mompelende oude oom heeft het regelmatig over het Kaag-mens. De krant voerde campagne tegen D66, soms direct tegen Kaag. Marianne Zwagerman vandaag nog die het over de uittocht van Kaag-elite heeft. Goed gedaan jongens. Het begint allemaal met de demonisering van de politiek andersdenkende. Wat zeg ik, anders denken? Het is de vijand. 

Wouter de Winther, die in het typisch Nederlandse ouwehoerklimaat ruimte krijgt als ‘deskundige’ bij de praattafels, voert permanent campagne tegen D66. Als de columnisten even niets kunnen bedenken dan halen ze Kaag te voorschijn als doelwit. Of Femke Halsema, of Sophie Hermans. 

De reden? Een intelligente vrouw met succes in de niet rechtse politiek, getrouwd met een Palestijn. 

En dan nu dikke tranen en zorg over de kwetsbare positie van Kaag en de kans dat idioten die deze krant lezen erop los gaan? Hypocresie over de top.

Een postscript/terzijde: ik keek gisteren voor het eerst in lange tijd weer eens naar het NOS journaal. Als ik me op deze ene keer moet baseren, zal het voorlopig ook niet weer gebeuren. Ergens halverwege vertelde de presentator van dienst wie welke sportprogramma’s van de publieke omroep gaan publiceren. Huh?

Dat de ouwehoerprogramma’s, zowel die op radio als die op tv, vaak over zichzelf gaan, dwz over wat er te zien en te horen is, is tot daar aan toe. Daar valt niets te redden. Maar dat presentatoren nieuwswaardig zijn geworden? Sorry. Is dit het nieuws naar de mensen brengen? Laat dan maar zitten.