Jeff op de gril

Vandaag gaat klein Jeff, de minister van Justitie, ons weer aan de buis kluisteren. Moeilijk te zeggen hoe dat gaat aflopen maar zijn ex-collega’s zijn al een stuk onvriendelijker over hem dan toen ze de zuidelijke racist in februari goedkeurden. En Jeff kan al lang niet meer optimistisch zijn over de kwaliteiten van zijn baas.

De psycho heeft ondertussen via zijn onderknuppels een proefballonnetje opgelaten over een mogelijk ontslaan van Robert Mueller, de speciale onderzoeker van de Rusland banden van zijn campagne. Het lijkt me onzin, al weet je nooit met dit Witte Huis. Een ontslag kan alleen gegeven worden door de minister en in dit geval, aangezien Jeff niet meer mee mag doen over Rusland, door Rod Rosenstein, de onderminister. Die zal dat weigeren en ontslag nemen. Dan moet Jeff ook gaan en is er niemand over in het nauwelijks bemande ministerie van Justitie.

Het zou de Saturday Night Massacre van Nixon kinderspel doen lijken. Ik verwacht ook niet dat het zal gebeuren.

Tenenkrommend was de video van Trumps kabinetsvergadering, die hij gebruikte om al zijn acolieten nog eens uitgebreid zijn voeten te laten kussen. Stuk voor stuk deden ze dat en maakten zichzelf belachelijk. Niemand komt ongeschonden uit deze regering.