Hunters laptop en de samenzweerders

Nederlands enige Trump aanhanger (nou ja, hij heeft collega columisten bij de wakkere krant) Leon de Winter kan er niet genoeg van krijgen: Hunter Biden en de computer. En nu dan de vermeende geplande aanslag op gouverneur Whitmer van Michigan die door de jury veeleer als uitlokking van verdwaasde, de Winter achtige types, werd beoordeeld. De FBI is hopeloos corrupt en anti-Trump.

Wat het laatste betreft: het werken met infiltranten is altijd problematisch, zeker als ze in een rol komen waar ze mee moeten aanjagen om zich niet te verraden. Dat ze daarin te ver kunnen gaan, of dat ze zelfs geweld kunnen aanjagen dat enkel verbaal bestond, is een bekend gegeven. Daarmee is het niet goed te praten. Dat wil zeggen, de FBI ondermijnt zichzelf als ze niet strakke grenzen trekt op dit terrein. Hier is dat niet goed gegaan. Voor samenzweringsfanaten een nieuw bewijs voor de corruptheid van de FBI (herinner u de twee agenten, op subniveau, die een relatie hadden en Trump een idioot vonden).

Is de FBI anti-Trump? Ik betwijfel het maar het nou precies de organisatie die onderzoek moet doen naar de pogingen van de psycho om de democratie om zeep te helpen. Hadden ze maar beter hun gedaan voor 6 januari (of hadden er maar mensen de dreiging van Trumps staatsgreep serieus genomen).

Wat Hunter Biden betreft, is het duidelijk dat deze zwakke man zijn naam heeft uitgebuit. Als hij geen Biden had geheten, had hij niet in een Oekraïnse onderneming gezeten, a raison van een paar miljoen. Had hij überhaupt geen serieus inkomen gehad. Helemaal foute man dus, zoals er in het Amerikaans lobbygestuurde systeem wel een paar rondlopen (de ondergouverneur van New York is net aangeklaagd). Maar het verhaal van Hunters laptop blijft steeds nieuwe wendingen nemen.

Het ging om een laptop die deze domoor bij een winkel had afgeleverd ter reparatie en nooit had opgehaald. Blijkbaar realiseerde deze man zich niet dat een Biden laptop een potentieel doelwit voor diefstal zou zijn. De eigenaar van de winkel copieerde bij het repareren de hard disk en gaf de computer aan de FBI (overigens nog voordat hij dat mocht, hij zegt dat hij gevaarlijke dingen zag langskomen bij het copiëren). De New York Post kreeg de copie van de harddisk in handen en weigerde die te delen met andere media, zodat de echtheid niet gechecked kon worden. Maar dat weerhield de Murdoch-krant er niet van om de aanval in te zetten En de andere Murdoch-krant, de Wall Street Journal, er eindeloos over door te gaan). Onze wakkere columnist (die tot mijn verbazing bij de wakkere omroep ook zijn licht mocht laten schijnen over Oekraïne met een maffe theorie over wat Poetin werkelijk wilde – de omroep heeft met zijn parlementair redacteur bij alle ouwehoerprogramma’s een flinke voet tussen de deur) klaagt al maanden dat de FBI er niets mee deed.

Het verhaal kreeg vorige week een nieuwe ronde toen de Washington Post diepgaand onderzoek naar de technische kant instelde. Vandaag zien we een vervolgverhaal waarin blijkt dat iemand folders heeft toegevoegd aan de vermeende desktop van Biden, waaronder een folder Big Guy, zogenaamd verwijzend naar president Biden. Het zaakje stinkt.

Ik ben benieuwd of onze Trumpaanhanger ook hierover verslag doet. De FBI heeft zo zijn problemen, maar een van de grootste is toch dat De Winters Trump nooit president geworden zou zijn zonder de aankondiging van het onderzoek naar de laptop van Hillary’s assistente, een paar weken voor de verkiezingen van 2016. Het was geen samenzwering enkel een solo actie van een ambitieuze FBI directeur waarvoor ook nog wel argumenten te vinden waren. Maar voor een samenzweerder oogt alles als samenzwering, dat weet De Winter als geen ander.