Hoelang gaat beroepsleugenaar Trump zijn Saoedische vriend uit de wind houden? Hint: heel lang.

Lullig toch, die media. Terwijl Trump zichzelf wijsmaakt dat zijn vrienden geen kwaad kunnen doen, of, als ze kwaad doen, dat geen rol van betekenis speelt, heeft de New York Times gedaan wat journalisten moeten doen, uitzoeken hoe het zit.

De moordenaars van Jamal Khashoggi zijn nauw verbonden met de Saudische dictator. De time line laat zien dat Khashoggi binnen twee uur na zijn aankomst in het consulaat is vermoord. Nauwelijks tijd voor een ondervraging die uit de hand loopt.

De vijftiende aanwezige was Dr. Tubaigy, volgens eigen zeggen hoofd van de Saudi Scientific Council of Forensics. Niet iemand die je meeneemt als er niet een autopsie of stukzagen van een lichaam nodig is.

Het verhaal van Trump is zo evident onwaar dat het interessant wordt te horen waar zijn loopjongen, Mike Pompeo, mee terugkomt. Dat de baas, MsB, er niets van wist bestaat niet. Hoever zijn de Trumpisten bereid te liegen ten behoeve van hun Saoedische vrienden? En de volgende vraag, hoe lang zijn wij bereid daarin mee te gaan.

Klik hier voor het verhaal in de NYT.