Hoe maak je een bestseller

Fake news bijt Trump. Ik heb geen idee of het nieuwe boek waar de psycho zo boos over is volledig te vertrouwen valt. Het is aan echte journalisten, de vijanden volgens Trump, om uit te zoeken wat gefabriceerd is en wat niet. Maar er staat zoveel in dat op het eerste gezicht waar is, of waar zou kunnen zijn, of waarvan sommigen zouden dromen dat het waar was, dat het Witte Huis, huisleverancier van leugens, moeite zal hebben het te ondergraven.

Natuurlijk wilde Trump geen president worden, hij wilde alleen de kick van de campagne. Natuurlijk zat hij opgesloten in zijn slaapkamer met drie televisies en een burger voor avondeten, met een extra slot op deur – je bent New Yorker of je bent het niet. Maar vooral het verhaal van zijn haar, volgens het boek lachend verteld door Ivanka, zal de psycho met de kleine handjes en de grote knop verontrusten.

Ondertussen heeft Wolff een bestseller, des te groter door Trumps domme pogingen om het boek te verbieden. Geen schrijver kan zich betere en meer publiciteit wensen dan deze dwaze onderneming. Dit is niet het eerste tell all boek over een president die er maar half bij is. Ik herinner me de memoires uit de Reagan jaren. Maar die waren nog doortrokken van respect voor de man en zijn ideeënwereld, bij Trump is er alleen de waanzin.