Het wordt een korte formatie

Wilders is veel, onder meer een haatzaaier, maar vooral ook een bekwaam politicus. Hij wil premier worden. De VVD wil over rechts. Omtzigt weet niet wat hij wil. Dus is de formatie gemakkelijker dan je zou denken.

PVV, VVD en NSC, met eventueel de BBB erbij om die idiote Eerste Kamer erbij te houden. Eitje. 

De VVD gaat wat omtrekkende bewegingen maken, tut tutten, maar krijgt van Wilders wegen en auto-cadeautjes. Wat strooigoed voor de middenstand en snacks voor de rijken. Omtzigt vertelt met veel omhaal van woorden dat nieuw bestuur nodig is. Hij blijft in de kamer maar gaat vrolijk met rechts regeren.

De BBB mag een minister leveren en doet er verder het zwijgen toe. Niemand geeft wat om die boeren maar voor PVV en VVD is milieu geen probleempunt. Immigratie is de deal. Voor Wilders is zorg een veel belangrijker onderwerp. Fleur Agema wordt zijn voorvrouw. 

Die combinatie is stabieler dan veel mensen denken. Over rechts met de kleinst mogelijke meerderheid (daarvoor is de BBB niet nodig, maar waarom zou je ze niet compromitteren?), dat is het vaste patroon in de Nederlandse politiek. Denk Van Agt-Wiegel. 

Wilders gaat zijn Venlose sociale vaardigheden aanspreken. Het wordt een korte formatie.