Het domste land van de wereld (2)

Er is waarschijnlijk geen land in de wereld dat publieke fondsen beschikbaar stelt voor de grootste krant van het land om een vrolijk rechtse omroep op te richten en een vast onderdeel te maken van een belachelijk publiek omroep systeem.

Nu komt er Ongehoord Nederland bij, waar extreem rechts en de antidemocraten van Forum een platform krijgen om hun praatjes te verkopen.

Ik heb mezelf gedwongen om die eerste uitzending van de Karskensomroep te bekijken. Los van de krukkigheid van de productie waren de opinies exclusief die van Baudet en zijn corporale maatjes. Wel interessant dat ze in hun anti-Amerikanisme en Ruslandliefde Poetin omarmen. Uiterst rechts is dol op een dictator als Poetin. Ze hadden wel een leuke Rusland ‘deskundige’ gevonden. Een soort Koot & Bie type met een bontje. Vriendin van Poetin natuurlijk.

En wij, het publiek, betalen die onzin. Ik kan het die rechtse houwdegens niet kwalijk nemen dat ze het systeem gebruiken. De Telegraaf gaf met WNL het voorbeeld. Waarom zouden ze niet? Echt ongehoord is dat wij zo’n belachelijk omroepsysteem hebben.