Geduld, de peilingen op dit moment zeggen helemaal niets.

Ik heb me ingehouden over de Trump festiviteiten. Iedereen heeft er een mening over, de standaard is dat het hem geen schade heeft gedaan dat hij een serieuze aanklacht aan zijn broek heeft.

Mijn gevoel is dat er wel degelijk een soort kantelpunt bereikt is, waar kiezers een stapje terug nemen en kijken wat voor persoon Trump werkelijk is. Dat zul je pas in een paar weken in de cijfers terugzien.

Mijn advies: kijk niet naar de cijfers totdat Trump daadwerkelijk begint te verliezen. Ik heb geen idee wie er het meest van kan profiteren. Wel dat Christie de meest effectieve aanklager is. 

Wat ik heb gezien van DeSantis geeft me niet het gevoel dat hij uit kan breken. Nog te veel een mini-Trump, bang om de kiezers van Trump kwijt te spelen. Christie en Hutchinson hebben daar geen last van. 

Geduld dus, het beeld zal duidelijker worden in de komende maanden, al voordat de eerste Republikeinse debatten beginnen.

Ondertussen verdiepen zich de problemen van Kevin McCarthy. Nu dreigen degenen die hem in gijzeling houden weer om de overheid op slot te gooien door de begrotingen niet goed te keuren. Gaat daarvoor een meerderheid zijn in het Huis, maw. gaan alle Republikeinen daarmee akkoord? Ik denk het niet.