Ga met pensioen, Joe Biden!

Oud vicepresident Joe Biden verkondigde vandaag dat hij van alle vijfenveertig Democraten die nadenken of ze in 2020 tegen Trump aan willen treden ‘de meest gekwalificeerde is’.

Funny, hoe dit werkt. Door deze op de borst klopperij laat Joe zien dat hij juist niet  geschikt is. Ik heb geen idee waarom hij het op dit moment nodig vindt dit te roepen, maar het doet me denken aan de slechtste ‘ik heb nooit iets geleerd van eerdere fouten’ van Hillary Clinton. Wil hij als zwaargewicht iedereen die minder lang heeft meegedraaid (en dat zijn de meeste niet bejaarden) wegjagen? Alsof dat Hillary iets heeft opgeleverd.

In 2016 werkte dat. In 2020 zal het een drama opleveren.

Wat is dan zijn overweging? Hij gaf toe dat hij ‘gaffe prone’ is, bekend staat om domme acties. En ja, ik ben nog niet zo oud als Biden maar ik herinner me hoe hij in 1988 zichzelf buitenspel zette door in zijn toespraken zonder attributie materiaal overnam van Robert Kennedy, Hubert Humphrey en Neil Kinnock. In het laatste geval presenteerde Biden zichzelf als zoon van een mijnwerker…

Voor meer gaffes, klik hier en hier.

Meer substantieel: hij maakte een zootje van de Anita Hill hearings in 1992.

Andere redenen waarom hij in 2020 vooral campagne moet voeren voor iemand anders:

hij is oud.

hij is oud.

hij is stokoud.

hij heeft nog nooit een origineel idee gehad.

Ik mag Joe wel. Als hij in 2016 de kandidaat was geweest, had hij gewonnen. Niet dat we dan vandaag erg gelukkig zouden zijn, maar toch. Joe is een goeie vent. Leuk om een biertje mee te drinken. Leuk om hem te horen zwetsen over zijn kwaliteiten. 

Maar daar moet het blij blijven.