En nu aan het werk, Democraten.

Ondertussen al weer een eeuwigheid geleden schreef ik over hoe revolutionair Trump als president had kunnen zijn als hij een wetgevende agenda had opgelegd aan het Congres.

Nu is het tijd voor de Democraten om een agenda neer te zetten die, en daar moeten ze niet voor terugdeinzen, ook voor Trump mogelijkheden biedt.

Infrastructuur is het meest voor de hand liggende onderwerp. Zowel Clinton als Trump beloofden het, het do nothing Republikeinse Congres liet het onderwerp liggen. 1 triljard zou ervoor beschikbaar moeten zijn en niet in de vorm van private investeringen met overheidsgaranties. Maak een voorstel, inclusief financiering via hogere belasting op benzine, en leg het voor. Het zou mij niet verbazen als Trump zou happen.

Ook belangrijk: het repareren van Obamacare, minimumloon en regels voor werk, en een nieuwe Voting Rights Act om de schandelijke omissie van het Supreme Court in 2013 te repareren, toen ze net deden alsof bescherming van kiezers niet meer nodig was.

Ik denk niet dat Trump overal voor te vinden is, maar de man is gladder dan een paling en je weet maar nooit. En anders komt de Senaat steeds vaker als dwarsliggend orgaan te boek te staan. Kan ook geen kwaad.

Een mooi artikel over deze agenda in de Washington Post.