Eindelijk wat te juichen voor de Democraten

Deze verkiezingsdinsdag is goed afgelopen. De Democraten moeten staten terugwinnen, gouverneursposten. Dat moet in het algemeen maar vooral omdat in 2020, na de volkstelling, de kiesdistricten worden heringedeeld. Ze wonnen gisteren in Virginia en New Jersey, beide cruciale staten in de presidentsverkiezingen van 2020.

In Virginia ging het beter dan verwacht, 54 tegen 45 procent, en grote winst in het staatscongres, mogelijk zelfs een meerderheid.

De Republikeinse kandidaat, Ed Gillespie, ex-partijvoorzitter, had had een smerige campagne gevoerd met pogingen om de confederale standbeelden en vooral Hispanic bendes een onderwerp te maken. Het lukte niet en de psycho tweette vanuit Korea dat het kwam omdat Gillespie, de Republikeinse ex voorzitter van de partij, had geweigerd Trump te omarmen. Maar terwijl Gillespie Trump nooit noemde gebruikte hij wel Bannon-tactieken. En de heilige Mike Pence had campagne voor hem gevoerd.

Zoals altijd maakte de psycho het allemaal over hemzelf. En het ging over hem. Daarom won de Democraat.

In Maine werd een uitbreiding van Obamacare aangenomen. Planned Parenthood voerde serieus campagne in Virginia tegen de kandidaat voor lt gouverneur die in de senaat had voorgesteld dat wie abortus wilde een intravaginaal onderzoek moest ondergaan om te luisteren naar de ultrasound geluiden van de foetus.

New Jersey was gemakkelijker. Het Chris Christie koninkrijk was al in terminaal verval, nu hebben de Democraten het gouverneurschap en ze houden het staatscongres. Nog 33 staten te gaan.

Charlotte, South Carolina, het hart van de slavocratie die de Burgeroorlog veroorzaakte, koos voor het eerst in zijn geschiedenis een zwarte burgemeester.