Bidden helpt

Paul Ryan, de Speaker van het do nothing congress, betoogt vandaag dat bidden echt helpt. Weer een massamoord, bidden doet er wat toe.

Mij maakt het onpasselijk. Deze mensen die daadwerkelijk wat zouden kunnen veranderen in het enige land in de wereld waar deze massamoorden vrijwel wekelijks plaatsvinden, die elke keer weer dezelfde riedel afdraaien: het doet pijn, onze harten zijn bij de slachtoffers en hun familie, we bidden. En volgende week weer. En de week daarna. Het helpt, ziet u.

De psycho, ook al zo’n biddend type, riep vanuit Zuid Korea dat honderden anderen zouden zijn doodgeschoten als een andere bewapende Texaan niet had geschoten. Geen greintje bewijs maar Trump heeft oog voor het wilde westen.

Het wordt tijd dat mensen die in bidden geloven eens gaan bidden dat deze volkomen te vermijden slachtingen zo veel mogelijk beperkt gaan worden. Iedereen weet wat daarvoor moet gebeuren (nou ja, behalve die attorney general van Texas die iedere kerkbezoeker een wapen wil geven). De evangelische bijbelgooiers, natuurlijke bidtypes, zijn de meest fervente achterban van deze president.

Volgende week weer. Echt, het helpt.