De warme herinneringen van Republikeinen aan Kenneth Starr

Weet u nog, Kenneth Starr? Republikeins onderzoeker van president Clinton. Hij was ingehuurd om Whitewater te onderzoeken, een obscuur investeringsproject in Arkansas waarin de Clintons geld gestopt hadden en dat volgens de anti-Clinton bende machtsmisbruik opleverde.

Enfin, daar bleek niets van, maar Starr zag de opdracht als een vrijbrief voor allerlei ander onderzoek en dat leidde uiteindelijk tot de Lewinsky zaak, inclusief die beschamende verhoren die Starr zelf leidde.

Geen wonder dat de Republikeinen die Clinton kapot maakten (met hulp van de ongedisciplineerde flierefluiter zelf, dat wel) zo bang zijn dat onderzoeker Mueller verder gaat dan enkel de campagne activiteiten van  Trump Inc te onderzoeken. Mueller wil wel weten welke zakelijke relaties de psycho had met Rusland. Niet zo vreemd. Het zou ook kunnen leiden tot de onthulling van Trumps grootste geheim en leugen: zijn belastingaangiftes. 

Geen wonder dat het Witte Huis zenuwachtig is en volgens de media a) kijkt hoe ze van Mueller af kunnen komen (antwoord: niet zonder het hele juridische huis van Amerika onderuit te halen – maar je weet met de huidige Republikeinen niet hoe dat uit zal pakken, ethisch en moreel besef hebben ze niet), en b) over hij zichzelf en zijn hulptroepen (lees familie) een pardon kan geven.

Als het niet zo bedreigend was voor de essentie van wat Amerika een uniek land maakt(e), namelijk de rechtsstaat en de democratische vormen, zou je gniffelen over zoveel wrekende rechtvaardigheid. What goes around, comes around.