De ultieme strategie om de senaat te redden. En het lijkt te werken.

Kavanaugh wordt rechter maar het ziet er naar uit dat hij afgelopen donderdag door de Trump strategie over te nemen de Republikeinen een flinke zet in de rug gegeven hebben, misschien genoeg om de senaat te behouden.

Trump kent geen schaamte en gaat voluit op het orgel. Zo kennen we hem. Maar Kavanaugh gaf de Republikeinen donderdag hun zelfvertrouwen terug. Was dat zijn bedoeling? Ik denk van wel. Niet zozeer om de senaat te winnen maar om de partijdigheid voluit in zijn voordeel aan te wenden. 

Het werkte, met de pathetische maar even schaamteloze Lyndsey Graham als uithangbord.

Ik kan er lang en breed over mauwen, maar we zullen zien of het werkt. Of inderdaad die achterban van deze Republikeinen groot genoeg is en actief genoeg om dit verhaal te ondersteunen. Het is waarschijnlijk waar dat deze wanvertoning weinig heeft toegevoegd aan de Democratische woede en afkeer. Die was al enorm.

Het wordt steeds moeilijker te zien hoe dit Amerika van zijn eigen destructieve kracht kan worden gered. De Republikeinen zijn er de voornaamste oorzaak van, de Democraten zijn niet in staat iets constructiefs te laten zien.