De Trump methode op volle toeren

Dit is de Trump methode. Zeggen dat Mueller, de speciale aanklager een eerbaar man is en dan vele malen suggereren dat hij niet betrouwbaar is omdat hij bevriend zou zijn met Comey en alleen maar Democraten inhuurt.

Het vervelende is dat als je dit steeds maar herhaalt, mensen het gaan geloven. Trump verkoopt complete onzin door te zeggen dat het Rusland onderzoek een wraakactie is van slechte verliezers, de Democraten. Onzin omdat het vooral door hemzelf is aangejaagd, door wat hij heeft gedaan en gezegd. Maar door eindeloos die flauwekul te herhalen wordt het voor de Trump achterban een feit.

Typisch Trump maar gevaarlijk voor de langere termijn van de democratie. Dit is het soort onzinverhalen die mensen over de rand kan duwen, zowel wat geweld betreft als wat de bereidheid betreft om te tolereren wat de psycho doet. Als Mueller straks wordt ontslagen, is de rechtvaardiging ervan al maanden voorbereid. 

Newt Gingrich, meer dan Trump de grote vervuiler van de Amerikaanse politiek (omdat Trump het van nature doet en Gingrich omdat hij een smeerlap is), sinds de jaren tachtig toen hij zijn destructieve campagne begon, helpt lekker mee. 

Niemand met enig verstand gelooft wat Trump zegt of ziet niet wat Gingrich doet. Het probleem is dat er zoveel mensen zonder verstand, bereid om hun leugens op te slobberen.