De onbetrouwbaarheid van Marc Rutte

Gelooft u dat de VVD niet met de PVV gaat regeren als ze de kans krijgen? Ik niet.

Ik ben geen expert in de exegese van woordgebruik door de premier maar waarom die rare formule: de kans op deelname van de VVD aan een kabinet met de PVV is nul procent? Waarom niet gewoon gezegd: de VVD gaat onder geen enkele omstandigheid met Wilders regeren? Is wel zo duidelijk.

Rutte heeft te vaak de kluit belazerd.

De reden voor zijn ommekeer, als dat er een is? Hij is bang dat een coalitiemogelijkheid hem stemmen gaat kosten. Want de VVD jaagt niet alleen op de PVV kiezer, maar moet vooral bang zijn dat VVD kiezers weglopen naar CDA en D66 als de deur naar de PVV op een kier staat. Ik weet niet of ze dat al in hun peilingen hebben gezien, en dat Rutte daarom met zijn verhaal komt, maar dat zegt mijn gutfeeling me.